FAQ

Op deze pagina zijn enkele veelgestelde vragen te vinden. Staat uw vraag er niet tussen? U kunt de vraag ook stellen door gebruik te maken van het contactformulier!

 

Wat heb ik eigenlijk nodig als ik wil gaan golfen?

Op veel accommodaties kunt u golfclubs huren. Zo kunt u eerst ervaren of u de golfsport leuk vindt zonder enorme investeringen in materiaal te moeten doen. Heeft u de smaak te pakken, dan is de aanschaf van een halve of hele set clubs het overwegen waard. Qua kleding kunt u op de baan volstaan met sportieve, makkelijk zittende kleding (liever geen trainingspakken!), schoenen met profiel (gymschoenen), het liefst golfschoenen en een golfhandschoen om zo beter te grippen.

Hoe krijg ik een handicap?

Na het GVB kunt u beslissen of u voor een officieel handicap gaat. De eisen daarvoor zijn inmiddels een stuk gemakkelijker geworden.  Het NGF-Regelexamen is komen te vervallen en uw marker mag nu ook iemand met alleen het GVB zijn. Het enige wat u nog hoeft te doen, is minimaal drie qualifying scorekaarten over 9 of 18 holes inleveren, waarbij één score 36 of meer Stablefordpunten moet zijn. Heeft u eenmaal een geregistreerd handicap, dan gaat bij elke score van 37 of meer stablefordpunten uw handicap naar beneden. Na inlevering van de 3 qualifying scorekaarten bij Stichting GolfHandicapRegistreren, krijgt u een EGA-Exact Handicap. Deze wordt bijgehouden op een stamkaart door onze handicapcommissie.

Hoe kan ik lid worden?

U kunt zich aanmelden via de knop ‘Registratie’ of door hier te klikken.

Wat te doen als ik lid wil worden van de Stichting, maar ik al ergens anders lid ben?

Zeg uw NGF-registratie bij uw huidige club op, maar vraag wel een kopie van uw stamkaart op. Deze hebben wij namelijk nodig.

Als ik vandaag lid word en de betaling heb geregeld, wanneer ontvang ik dan mijn NGF-pas?

Binnen drie weken kunt u het pasje thuis verwachten per post.

Wat zijn de algemene voorwaarden?

De algemene voorwaarden kunt u hier vinden.

Waarom veranderd mijn handicap niet na het invoeren van een scorecard?

Uw handicap veranderd alleen als u bij ‘Registration Type’ voor ‘Qualifying Card’ kiest.

Kan ik straks zelf mijn kaarten invullen?

Ja. U krijgt na het aanmelden toegang tot het systeem om uw kaarten in te voeren. Daarnaast kunt u ook uw actieve status en handicap bij de NGF bekijken.

Tot wanneer is mijn NGF-pas geldig?

Uw NGF-pas is één jaar geldig, vanaf het moment dat u de kaart in bezit heeft.

Wat moet ik doen als ik mijn NGF-pas verlies?

U kunt een nieuwe pas aanvragen via het contactformulier. De kosten van het aanvragen van een nieuwe pas bedragen €10,-

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Om uw lidmaatschap op te zeggen dient u een bericht te sturen via het contactformulier. In deze email dient u uw voornaam, achternaam en uw NGF-nummer te vermelden.